Оригинална машинка за тестенини

Оригинална машинка за тестенини

999,00 ден.
Шифра: EC pasta
Достапност: На залиха
Прегледано 362 патти

Опис на производот

Италијанската машинка за тестенини Титанија е изработена од хромиран нерѓосувачки челик и има интегриран секач за производство на три видови тестенини: лазањи, фетучини и талијатели. Машинката може да се прилагоди за да се добијат шест различни дебелини на тестенини. Има и дрвена рачка која лесно се отстранува, како и прицврстувач за дополнителна стабилност и контрола при користење.
За правење шпагети, едноставно искористете го соодветниот додаток на секачот кој може и да се купи одделно.
Оваа рачна машинка за тестенини може да се користи и за производство на тестенини во големи количини, доколку се склопи со дел од електрична машина. Монтажата е лесна и не бара никакви алатки.

Спецификации на производот:

Тело од хромиран нерѓосувачки челик;

Стабилно куќиште 2,9kg;

Ролери 14cm;

Лесно прилагодлив ролер за месење (со 6 различни дебелини);

Ролери за тагијатели 2mm, фетучини 6,5mm, и кори за лазањи 140mm.